ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ Ν. 4446/2016 ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

0
36
24 10 2019

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ Ν. 4446/2016 ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση των Ανδριόπουλου Γιάννη, Κοντογιαννάτου Χάρη, Κουκάκη Σπύρου, Κούρτη Γιάννη, ως εκπροσώπων οργανώσεων των Ιατρικών Επισκεπτών Ελλάδας με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, αρμόδιο θεμάτων Φορολογικής Πολιτικής. Η συνάντηση έγινε σήμερα 23/10/2019 με θέμα την κατάργηση της άδικής υπερφορολόγησης των εργαζομένων για τα εταιρικά αυτοκίνητα της εργασίας τους.

Συγκεκριμένα ενημερώσαμε τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ότι ως εργαζόμενοι είμαστε υποχρεωμένοι από τους εργοδότες μας για την άσκηση της εργασίας μας να χρησιμοποιούμε ΙΧ αυτοκίνητο που ανήκει στους εργοδότες μας και έχουν πληρωθεί όλοι οι φόροι. Δίχως αυτοκίνητο είναι αδύνατη η εκτέλεση της εργασίας μας και το οποίο σε καμία περίπτωση δεν παράγει εισόδημα. Δυστυχώς αυτό το αυτοκίνητο από το 2016 και αναδρομικά από το 2015 το Υπουργείο Οικονομικών το καταλογίζει άδικα ως εισόδημα στον εργαζόμενο και μας υπερφορολογεί.

Ζητάμε :

  • Tην κατάργηση του άδικου νόμου 4446/2016 (ΦΕΚ Α΄ 240/22-12-2016) άρθρο 99 παράγραφος 1. Να επανέλθουν οι ρυθμίσεις της παραγράφου 2, του άρθρου 13, του νόμου 4172/2103, με τις εξαιρέσεις των αυτοκίνητων όπως αυτές διευκρινίστηκαν με την ΠΟΛ1219/6.10.2014.
  • Να δοθεί επιτέλους «απάντηση» στην ερώτηση με αριθμό πρωτ. 7032, 07.07.2017 που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς, την οποία συνυπογράφουν τριάντα τρείς βουλευτές και να γίνει δεκτή η ερώτηση και το αίτημά της.
  • Να γίνουν σεβαστές και αποδεκτές οι αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων (αριθμός απόφασης 8631/2017 διοικητικού πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, τμήμα ΙΕ) για όλους τους εργαζόμενους Ιατρικούς Επισκέπτες.
  • Να θεσπιστούν κανόνες ώστε τα εταιρικά αυτοκίνητα των εργαζομένων να πληρούν υψηλούς κανόνες, στάνταρ ασφάλειας και περιβαλλοντικών όρων.
  • Επιτέλους να σταματήσει η υπερφορολόγηση των απλών εργαζομένων της μεσαίας τάξης. Είναι άδικο και αδιανόητο να φορολογούμαστε άγρια για εργαλεία δίχως τα οποία είναι αδύνατον να εργαστούμε, για περιουσιακά στοιχεία των εργοδοτών μας.

Ο Υφυπουργός αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματά μας έγινε συζήτηση και μας ανακοίνωσε ότι θα γίνει η κατάργηση του άδικου νόμου 4446/2016 (ΦΕΚ Α΄ 240/22-12-2016) άρθρο 99 παράγραφος και θα επανέλθουν οι ρυθμίσεις της παραγράφου 2, του άρθρου 13, του νόμου 4172/2103, με τις εξαιρέσεις των αυτοκίνητων όπως αυτές διευκρινίστηκαν με την ΠΟΛ1219/6.10.2014.
Με απλά λόγια δεν θα πληρώσουν το επόμενο έτος 2020 φόρο για τα αυτοκίνητά τους οι εργαζόμενοι!

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ!
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ
ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

Ανδριόπουλος Γιάννης MSc. Ph.D
Αντιπρόεδρος Ενιαίας Δημοκρατικής Κίνησης Ιατρικών Επισκεπτών κ Φαρμακοϋπαλλήλων (Ε.ΔΗ.Κ.Ι.Ε.ΦΑΡΜ.)
Μέλος Εκτελεστικό Δ.Σ. Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε. – Ν.Π.Ι.Δ.)
Μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών κ Φαρμακοϋπαλλήλων – Συναφών Επαγγελμάτων – Κλάδων (Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ.)
Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Αιτωλοακαρνανίας (Σ.Ι.Ε.ΑΙΤ.)

Κοντογιαννάτος Χάρης
Γενικός Γραμματέας Ενιαίας Δημοκρατικής Κίνησης Ιατρικών Επισκεπτών κ Φαρμακοϋπαλλήλων (Ε.ΔΗ.Κ.Ι.Ε.ΦΑΡΜ.)
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε.- Ν.Π.Ι.Δ.)
Αναπληρωτής Γ.Γ. Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών κ Φαρμακοϋπαλλήλων – Συναφών Επαγγελμάτων – Κλάδων (Π.Ο.Ι.Ε.Φ.Σ.Ε.Κ.)
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Αχαΐας – Ηλείας (Σ.Ι.Ε.Α.Η.)

Κουκάκης Σπύρος
Πρόεδρος Επαγγελματικού Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών κ Φαρμακοϋπαλλήλων (Ε.Σ.Ι.Ε.Φ.)
Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών Συναφών Επαγγελμάτων Κλάδων (Π.Ο.Σ.Υ.Φ.Ε.Σ.Ε.Κ.)
Μέλος Δ.Σ. Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών
(Τ.Α.Υ.Φ.Ε. – Ν.Π.Ι.Δ.)

Κούρτης Ιωάννης
Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Αθήνας
Αναπληρωτής Γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα

24 10 2019

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ